Vleesvee

Diverse vleesrassen en kruisingen hiervan lopen bij ons in de stal, s ’zomers loopt een gedeelte in weilanden buiten, s ‘winters is alles binnen. Denk hierbij aan de bruine Limousin, de witte Piemontese, lichtbruine Blondes en andere rassen. Zwartbonte stiertjes van een  melkveehouderij uit de buurt worden gehouden en verkocht voor jong rundvlees.  Oudere stieren en koeien die niet meer kalven blijven binnen, van hieruit gaan ze via een intermediair naar diverse slagers of slachterijen. Ook word er geregeld een mooi rund uitgezocht voor zelf te laten slachten en waarvan het vlees diepvries-klaar (na bestelling) afgehaald wordt. Zo weten wij (en de klant) precies wat we eten!

Bij voldoende bestelde hoeveelheid rundvlees wordt er een geschikt kwaliteits rund uitgezocht, geslacht en uitgebeend voor verkoop aan particulieren. Het vlees wordt bij een uitbener  diepvries klaar gesneden, per soort in de bestelde hoeveelheid verpakt, en kan dan in Spaubeek op het afgesproken tijdstip afgehaald worden. De gewenste portie grootte moet echter zelf nog thuis (eventueel) aangepast worden aan eigen huishoudelijk gebruik, bv. het aantal lappen die U per keer gebruikt. Daarna kan het gelijk ingevroren worden, bij een temperatuur van -18 gr C is het ten minste 6 tot 12 maanden houdbaar. (Hoe magerder ,hoe langer) De soorten rundvlees welke we leveren variëren van diverse bief, bak- en braadlappen, diverse braadstukken, divers stoofvlees, puur  rundgehakt en braadworst, tot soepvlees.

Heeft U interesse in rundvlees van Boerderij Janssen Spaubeek, dan kunt U dat per mail (of evt. telefonisch) doorgeven. De bestellijst vindt u in de linkerkolom onder "Bestellen Rundvlees".

Ontwerp & Realisatie: MazeR multimedia