Rundvee

In 2018 zijn wij omgeschakeld op het houden van Limousin runderen. Zowel de runderen, stieren en zoogkoeien met kalveren verblijven op ons bedrijf. 

In het voorjaar gaan alle runderen, zoogkoeien en kalveren naar diverse (natuur)weilanden in de omgeving van het bedrijf. Hier grazen ze tot medio oktober. De kalveren gaan samen met hun moeder naar buiten, omdat dit voor zowel koe als kalf het beste is. In het najaar komen alle Limousins weer terug naar binnen en verblijven ze in de stal op ons bedrijf. Hier kunnen ze genieten van hun ruime strohokken.

In de zomer van 2019 hebben wij het Beter Leven 2 sterren certificaat van de Dierenbescherming in ontvangst mogen nemen. Een bevestiging van iets dat wij al langer weten; onze Limousin runderen hebben écht een beter leven!

Een deel van het rundvlees van de Limousin runderen verkopen wij zelf direct aan de consument. Het rund wordt geslacht, waarna het rundvlees wordt uitgebeend, verpakt en ingevroren. Het rundvlees van onze Limousin runderen is sinds mei 2023 dagelijks verkrijgbaar in de rundvleesautomaat in ons onbemande verkooppunt! 

Daarnaast zetten wij ook runderen af via het concept van Natuurvlees-Nederland. Dit Nederlandse rundvlees is uitsluitend van runderen die voldoen aan Beter Leven 2 sterren en grazen in de Nederlandse natuur(weilanden). Het rundvlees wordt onder andere bij Sligro verkocht en is voornamelijk bedoeld voor de horeca. 

Ontwerp & Realisatie: MazeR multimedia